Monday, January 31, 2011

Majlis Sambutan Aidilfitri GAKUM

Kelab Teknologis Makmal UiTM turut serta menghantar wakil ke Majlis Sambutan Aidilfitri GAKUM di Kompleks Perdana Siswa, Universiti Malaya pada 4/10/2010.

Tuesday, January 25, 2011

Mesyuarat GAJUM

Mesyuarat GAJUM ke 15 di UPM pada 15 Januari 2011
GAJUM ialah gabungan antara Persatuan Juruteknologis atau Penolong Pegawai Sains Universiti atau IPTA Malaysia yang dianggotai oleh UPM, UM, UKM, UTM, USM, UMS, UNIMAS, UPSI, UMT, UIAM dan tak ketinggalan UiTM. Mesyuarat ke 15 berlangsung di UPM Serdang dan sebelum ini (mesyuarat ke 14) berlangsung di UMT Kuala Terengganu. Kelab tidak pernah ketinggalan menghantar wakilnya. Diantara perkara yang dibincangkan dalam mesyuarat tersebut ialah permasalahan dan aktiviti staf makmal di IPTA masing-masing melalui laporan setiap IPTA, pelaksanaan Program Peralihan Pembantu Makmal, Isu berkaitan dengan pengisian PPS dan kekananan PPS, Pusat latihan PPS, SKETMA 10 dan lain-lain permasalahan yang berkaitan dengan kepentingan staf makmal IPTA.

3 'badang' kelab
'badang' fakulti lain hehe
gaji naik..gaji naik..gaji...

Perjumpaan Bersama Prof Madya Hj. Abd. Razak8 November 2010 bersamaan 1 Zulhijjah 1431


Ahli Jawatankuasa Kelab Teknologis Makmal UiTM yang diketuai oleh Pengerusinya, Encik Burhanudin Adnan telah mengadakan kunjungan hormat bekas pengerusi Program Peralihan Pembantu Makmal, Prof. Madya Haji Abdul Razak Baba bertempat di Bilik Seminar Epsilon, Fakulti Sains Gunaan. Di antara tujuan utama kunjungan tersebut ialah untuk menyampaikan penghargaan Kelab kepada Prof. Madya Haji Abdul Razak dan juga bertukar-tukar pandangan bagi penambahbaikan berterusan mengenai perlaksanaan Program Peralihan Pembantu Makmal Sesi Kedua yang dijangka akan dilaksanakan pada awal tahun 2011.

Monday, January 24, 2011

Selamat Datang

Selamat datang ke laman blog Kelab Juruteknologis Makmal. Untuk makluman, blog ini baru sahaja dibangunkan dan perlu banyak usaha untuk dibangunkan. kepada sesiapa yang mempunyai idea yang menarik dan kreatif, janganlah segan silu untuk meluahkan segala maklumat yang ada untuk kebaikan kelab kita. Sila hantar cadangan anda kepada nazmi354@salam.uitm.edu.my. Kerjasama anda didahului dengan ucapan terima kasih. Wasalam